DOGAĐANJA

TRADICIONALNE TRIBUNJSKE TRKE MAGARACA

Svake godine prvog dana mjeseca kolovoza (01.08.), održavaju se tradicionalne tribunjske trke magaraca na poznatoj tribunjskoj rivi kao jedinstvene turističko zabavne manifestacije. Prosječno prisustvuje oko 1000 gostiju. Magarci (autohtona vrsta) koji sudjeluju u trkama, cijelu godinu žive u miru rezervata koji se nalazi na obližnjem otočiću Logorun.

IZLET U "NACIONALNI PARK KORNATI"

Od 7 nacionalnih parkova u Hrvatskoj jedan od njih je i NP Kornati proglašeni 1980 godine. Park koji se sastoji od labirinta 140 otoka, otočića i hridina ukupne površine 69 km2.
Ako želite uživati u ljepotama kornatskih otoka taj doživljaj vam mogu pružiti izletnički brodovi za jednodnevna krstarenja koji polaze iz Tribunja ili obližnjih Vodica.

IZLET U "NACIONALNI PARK KRKA"

Ako ljetujete u Tribunju preporučamo vam da svakako posjetite naconalni park "NP Krka". To je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj proglašen 1985. godine.Sa svojih sedam sedrenih barijera i slapova i ukupnim padom od 242 m. Krka je prorodni i krški fenomen. Laganom vožnjom automobilom do NP treba vam oko 45 minuta.